Veendam 17 april

 

Afgelopen zondag hadden Kevin en Wesley een NK in Veendam.

Kevin zette in de training een 14de tijd neer van de MX1 en Wesley zette een 15de plek neer van de MX1. Om tijd te sparen waren de MX1 en MX2 samengevoegd.

In de eerste manche hadden de jongens beide een slechte start. Na ongeveer twee rondes kwam Wesley al door op een 17de plek. Kevin kwam bij de start tot stilstand omdat er een kleine valpartij voor hem plaats vond en kwam als laatste weg. Hij heeft de eerste manche terug gevochten naar een 10de plek bij de MX1. Wesley heeft de eerste manche afgesloten met een 6de plek bij de MX1.

De tweede manche hadden Kevin en Wesley beide weer een slechte start, dit was te verwachten door de slechte startplekken. Wesley reed terug naar een 6de plek van de MX1 en sloot de manche ook af op een 6de plek. Kevin kwam niet in zijn ritme en sloot de tweede manche af op een 12de plaats van de MX1.

Totaal waren de jongens 5de (Wesley) en 10de (Kevin) in het dag klassement van de MX1. In de totaal stand staat Wesley nu 8ste en 5de van de nationalen en Kevin staat 10de in het Nederlands kampioenschap.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op Koningsdag in Marum op 27 april.