Blessure update Wesley

 

Eind 2014 is Wesley door zijn knie gegaan tijdens een training in Zuidwolde. Hierbij is zijn kraakbeen, meniscus, binnenste kruisband en voorste kruisband beschadigd. Na contact met de dokter heeft hij bij Joop Derks speciale kniebracen laten aanmeten, om te voorkomen dat er een operatie zou plaats vinden. Toen de bracen binnen waren heeft hij geprobeerd te rijden, helaas ging het na twee rondes weer mis en kreeg hij opnieuw erg veel last van zijn knie. Er is toen direct een afspraak gemaakt bij de Viasana kliniek in Mill. Hier is hij 12 juni 2015 geopereerd.

Na één jaar revalidatie en twee keer per week fysiotherapie te volgen kreeg Wesley eind januari groen licht om voorzichtig de cross-trainingen weer op te pakken. Afgelopen woensdag heeft hij zijn eerste meters weer gemaakt op het circuit in Westerbork. Het ging erg goed, en hij gaf aan geen last te hebben van zijn knie.

Wesley’s doel is om halverwege het seizoen weer deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap MX1 Nationaal van de KNMV.

12591858_969443463131938_911209098_o